Poliţiştii şi procurorii au făcut, marţi, 24 de percheziţii în judeţele Neamţ, Iaşi şi Bacău la persoane bănuite de corupţie şi fals, în legătură cu eliberarea certificatelor de vaccinare. 14 persoane au fost duse la audieri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În această dimineaţă, 22 martie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Neamţ, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, au efectuat 24 de percheziţii domiciliare, în judeţele Neamţ, Iaşi şi Bacău, în cadrul unui dosar penal în care se fac cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de corupţie şi fals”, a transmis, marţi, IGPR.  

Sursa citată a precizat că, în perioada iunie 2021 – martie 2022, mai multe persoane, din judeţele Neamţ, Iaşi şi Bacău, ar fi eliberat, în mod ilegal, certificate de vaccinare, care să ateste vaccinarea anti-Covid-19. 

”În urma percheziţiilor efectuate, au fost descoperite şi ridicate mai multe mijloace de probă care privesc posibila activitate infracţională a persoanelor vizate de anchetă, obiecte, înscrisuri şi date informatice, precum şi aproximativ 57.000 de euro şi 22.000 de lei”, aumai precizatpoliţiştii.  

14 persoane au fost duse la sediul Poliţiei, în vederea audierii. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.