Tânăra rănită grav în urma accidentului provocat de un avocat băut în Iaşi şi care se afla în moarte cerebrală a decedat, joi dimineaţă, la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, în urma unui stop cardio-respirator.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alexandra Viliche, în vârstă de 26 de ani, intrase în moarte cerebrală în urmă cu câteva zile, iar joi a decedat în urma unui stop cardio-respirator, potrivit reprezentanţilor Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi.

Tânăra a fost adusă în stare gravă, cu leziuni interne grave la cap şi abdomen, la spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, în noaptea de 22 spre 23 martie, fiind intubată şi ventilată mecanic. Ulterior, starea ei s-a înrăutăţit, medicii indicând lipsa activităţii cerebrale.

Accidentul în care a fost implicată tânăra s-a produs pe bulevardul Socola din Iaşi, într-o intersecţie, când maşina condusă de avocatul Ion Victor Axinte, de 26 de ani, a lovit violent un autoturism oprit la semafor în care se aflau Alexandra şi prietenul acesteia. Din impact, maşina în care se aflau tinerii a fost proiectată într-un taxi.

Prietenul tinerei a murit pe loc, iar ea a fost dusă la spital în stare critică, ceilalţi doi şoferi implicaţi fiind, de asemenea, răniţi.

Surse din rândul anchetatorilor spuneau că tânărul a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest, însă în urma a două analize de sânge succesive efectuate la Institutul de Medicină Legală s-a descoperit că avea alcoolemii de 1,95 la mie, respectiv 1,80 la mie.

Poliţiştii ieşeni au deschis dosar penal pe numele avocatului, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, dosarul fiind preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel din Iaşi.

În 24 martie, avocatul ieşean Ion Victor Axinte a fost arestat pentru 30 de zile de judecătorii Curţii de Apel din Iaşi, bărbatul spunând în faţa instanţei că regretă ceea ce a făcut.

Victor Ion Axinte, în vârstă de 26 de ani, şi-a deschis cabinetul de avocatură din Iaşi în urmă cu două luni, după ce anul trecut a obţinut cea mai mare notă din concurs dintre concurenţii din judeţul Iaşi.

El era caracterizat de către colegi drept ”extrem de preocupat de carieră”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.