Patru persoane sunt cercetate de poliţiştii din Iaşi pentru trafic de minori şi complicitate la trafic de minori, acestea fiind acuzate că au recrutat două tinere de 17 ani şi le-au obligat să se prostitueze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
“Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi, au documentat activitatea infracţională a 4 persoane, cercetate într-o cauză penală vizând săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi complicitate la trafic de minori.Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în lunile decembrie 2023 şi februarie 2024, doi dintre cei în cauză ar fi recrutat două persoane vătămate minore ( 17 ani), pe care, cu sprijinul celorlalţi doi, le-ar fi obligat să practice prostituţia în folosul lor”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Iaşi. 
Poliţiştii au precizat că victimele au fost transportate în municipiile Iaşi şi Suceava, în diverse locaţii închiriate în regim hotelier, unde ar fi fost obligate să întreţină relaţii sexuale cu diverşi clienţi racolaţi de cei cercetaţi.
Trei persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, iar cea de-a patra este anchetată sub control judiciar. Persoanele reţinute vor fi prezentate Tribunalului Iaşi cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.