Mai multe oseminte umane au fost găsite în urma unor cercetări arheologice în satul Vulturi, judeţul Iaşi, în apropierea zonei unde, în 2010, a fost descoperită o groapă comună, iar Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi a deschis un dosar penal în acest caz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parchetul General arată că, la sesizarea reprezentanţilor Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel", pe rolul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect descoperirea, în 29 iunie 2019, în satul Vulturi, comuna Popricani, judeţul Iaşi, a mai multor oseminte umane, extrase din sol pe parcursul unei activităţi de cercetare arheologică, în proximitatea zonei în care, în anul 2010, a fost descoperită o groapă comună.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de PICCJ, procurorii militari au dispus, în 30 iunie, delimitarea perimetrului de protecţie a zonei şi de asanare a zonei de elementele de muniţie, fiind descoperite o grenadă şi un proiectil de mortier de 82 de mm, în stare de funcţionare.

"Precizăm, de asemenea, că s-a dispus asigurarea zonei cu un post de pază permanent de către lucrătorii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Iaşi, iar cercetările se derulează în continuare", arată sursa citată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.