O femeie din localitatea ieşeană Voineşti a născut într-o autospecială de intervenţie a ISU Iaşi, în drum spre maternitate, în timp ce în cazul unei alte femei însărcinate, din comuna Dagâţa, a fost trimisă şenilata, din cauza drumului acoperit cu zăpadă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit reprezentanţilor ISU Iaşi, o gravidă din comuna Voineşti a născut în autospeciala de transport victime multiple, care a ajuns cu întârziere din cauza drumului blocat de zăpadă.
 
Totodată, reprezentanţii ISU au precizat că o şenilată şi o ambulanţă au plecat către comuna Dagâţa, pentru salvarea unei alte femei gravide.
 
”O gravidă a născut în autospeciala de transport victime multiple, asistată de o asistentă. Femeia şi copilul au fost aduşi la maternitatea din Iaşi şi se simt bine. O a doua gravidă se află în contracţii la Dagâţa. Au plecat şenilata şi ambulanţa, drumul fiind inaccesibil din cauza zăpezii”, a declarat pentru News.ro, Silvia Bolohan, purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi.
 
Un număr de 12 drumuri judeţene din Iaşi sunt închise traficului rutier, din cauza ninsorii şi viscolului. Utilajele Direcţiei de Drumuri Judeţene intervin cu opt utilaje de tip autocamioane cu lamă, patru încărcătoare frontale şi trei autogredere. Este vorba despre  DJ 244D Ciorteşti- Dolheşti, DJ 244F Moşna-Bohotin, DJ 248A Iaşi-Voineşti, DJ 246 Ţibăneşti-Dagâţa, DJ 281 Sticlăria-Slobozia, DJ 281C Blăgeşti-Coasta Măgurii,  DN 24- Dobrovăţ, DJ 280D Ruginoasa-Heleşteni, DJ 208G Kogălniceni-Oboroceni, DJ 208L Paşcani-Mirosloveşti, DJ 280 Strunga-Oţeleni şi DJ 207A Sineşti-Storneşti.
 
"Pentru şoferii care circulă pe drumurile judeţene în perioada următoare este recomandat să se informeze, în prealabil, la Direcţia de Administrare a Drumurilor Judeţene Iaşi, la numărul de telefon 0232 255 961. Se acţionează în continuare cu echipe mixte cu utilaje pentru curăţirea zăpezii şi lărgirea carosabilului, dar şi pentru înlăturarea copacilor căzuţi în cursul nopţii pe suprafaţa carosabila pe unele tronsoane de drum", au precizat reprezentanţii Consiliului Judeţean Iaşi.
 
În judeţul Iaşi continua să ningă abundent, iar în unele zone stratul de zăpadă are jumătate de metru.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.