Anchetatorii iau în calcul şi varianta unui accident stupid în cazul tânărului din Iaşi, fiul unui ofiţer SRI, găsit mort în holul apartamentului său având un cuţit înfipt în spate. Astfel, surse din rândul anchetatorilor spun că nu exclud ca tânărul să fi murit după ce ar fi aruncat cuţitul în perete, iar acesta i-ar fi ricoşat apoi în spate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceleaşi surse afirmă că este posibil ca tânărul să fi aruncat cuţitul în peretele din hol, existând urme în acest sens, iar apoi obiectul ascuţit să-i fi ricoşat în spate. Ulterior, tânărul ar fi căzut, iar la impactul cu podeaua cuţitul s-a fi înfipt adânc în corpul victimei.

Procurorii îşi susţin teoria după ce au descoperit că la începutul lunii octombrie tânărul ar fi cumpărat cuţitul respectiv dintr-un magazin specializat.

Totuşi, anchetatorii nu exclud nici varianta unei crime, investigaţiile în acest caz fiind în desfăşurare.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi, cuţitul cu care a fost înjunghiat tânărul de 18 ani în urmă cu o lună în holul apartamentului său, fusese cumpărat chiar de către el, la începutul lunii octombrie.

"A fost stabilită provenienţa celor două obiecte tăietor-înţepătoare găsite în locuinţă - un cuţit tip fluture (cu privire la care s-a stabilit că a fost dobândit de victimă cu doi ani în urmă) şi cuţitul extras din corpul victimei (bun achiziţionat de victimă dintr-un magazin specializat din Iaşi la data de 01.10.2016). A fost finalizat raportul de necropsie prin care s-a stabilit că moartea a fost violentă şi s-a datorat leziunilor produse de cuţitul găsit în corpul victimei, iar analizele toxicologice au infirmat prezenţa unor substanţe precum alcoolul etilic, droguri sau medicamente”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Procurorii susţin că au mai multe versiuni cu care lucrează, iar "cea mai solidă ipoteză de lucru care este conturată în acest moment al cercetărilor aşteaptă să fie validată de coroborarea probelor ştiinţifice aflate încă în lucru”.

Anchetatorii mai precizează că au fost dispuse patru expertize bio-criminalistice pentru identificarea profilului ADN, precum şi mai multe percheziţii în sistem informatic cu privire la nouă dispozitive de stocare a datelor informatice, însă rapoartele ştiinţifice încă nu au putut fi finalizate din cauza volumului foarte mare al datelor necesar a fi procesate.

Totodată, au fost ridicate înregistrări video de la camere de supraveghere amplasate în mai multe zone ale oraşului şi au fost audiate toate persoanele din anturajul lărgit al băiatului.

În total, au fost intervievate aproape 400 de persoane.

Tânărul ieşean, elev la Liceul de Informatică, fiul unui ofiţer SRI, a fost găsit mort în seara de 11 noiembrie, în propriul apartament, cu un cuţit înfipt în spate, poliţiştii declanşând cercetări pentru prinderea posibilului autor ai crimei.

Sabin Şerban, elev în clasa a XII-a la Liceul de Informatică din Iaşi, a fost găsit mort chiar de către tatăl său, care lucrează în cadrul SRI Iaşi, băiatul având un cuţit înfipt în spate.

Crima s-a petrecut în holul apartamentului din zona Alexandru cel Bun, unde tânărul locuia împreună cu părinţii săi.

Tatăl adolescentului a sunat imediat la numărul de urgenţe 112, însă medicii echipajului SMURD sosit la faţa locului nu au mai putut face nimic, băiatul fiind deja mort.

Vecinii au declarat că au auzit zgomote pe casa scării, însă au spus că au crezut că este vorba despre nişte copii care se joacă în holul imobilului.

Tânărul ucis a fost admis primul la Liceul de Informatică din Iaşi în urmă cu trei ani, iar prietenii acestuia susţin că era sârguincios şi avea în continuare rezultate bune la învăţătură.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.