Unsprezece vagoane ale unui tren privat de marfă au deraiat, miercuri, în judeţul Iaşi, astfel că traficul feroviar a fost întrerupt pe ruta Paşcani-Iaşi, anunţă CFR SA. Prefectul judeţului Iaşi, Bogdan Cojocaru, susţine că traficul feroviar între Paşcani şi Iaşi va fi reluat miercuri seară, dar se va desfăşura cu restricţii. CFR SA anunţă că s-a reluat traficul feroviar între Sârca şi Podu Iloaiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - "Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că, începând cu ora 21.08, a fost redeschisă circulaţia feroviară între staţiile Sârca – Podu Iloaiei, pe firul II, cu două restricţii de viteză: 30 Km/h, în zona km 51+700-52+000 şi 50 km/h, în zona Km 49+300-49+900. Primele două trenuri de călători care vor tranzita zona afectată de deraierea celor 11 vagoane sunt R 1832 şi R 1543", a transmis purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan.

Conform sursei citate, personalul feroviar al SRCF Iaşi acţionează în continuare în zonă, astfel încăt circulaţia trenurilor să se desfăşoare în condiţii normale de trafic, în cel mai scurt timp.

UPDATE - "Din fericire nu au fost victime, pentru că era un tren de marfă. Cei de la CFR mi-au transmis că se va relua circulaţia feroviară în seara asta, dar se va desfăşura cu restricţii. Există câteva trenuri de persoane care au întârzieri, dar din păcate aceasta este situaţia", a declarat pentru News.ro, prefectul de Iaşi, Bogdan Cojocaru.

El a precizat că este o anchetă în curs şi că urmează a se stabili cauzele producerii acestui eveniment feroviar.

Potrivit CFR, SRCF Iaşi a pus la dispoziţia călatorilor 6 autocare pentru transbordare, fiind preluaţi 480 de călători, din trenurile R 6463 şi R 5606. Pasagerii au primit apă la îmbarcarea în autocar.

ŞTIREA INIŢIALĂ - "Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că circulaţia feroviară este întreruptă pe relaţia Paşcani - Iaşi, din cauza deraierii, între staţiile Sârca - Podu Iloaiei, a 11 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă. Trenul aparţine operatorului de transport feroviar de marfă GFR şi circula pe relaţia Port Constanţa - Cristeşti-Jijia. Din garnitură, care avea în compunere 32 de vagoane goale, au deraiat 11 vagoane pe firul II de circulaţie, firul I fiind închis pentru lucrări programate", a transmis, miercuri seară, CFR SA.

În urma deraierii celor 11 vagoane, au fost rupţi 7 stâlpi de înaltă tensiune, care asigurau alimentarea cu energie electrică a liniei de contact.

"Precizăm faptul că, pentru menţinerea continuităţii traficului de călători, SRCF Iaşi va pune la dispoziţia călătorilor mijloace auto, pe distanţa Podu Iloaiei - Târgu Frumos. Această măsură va fi menţinută până la restabilirea traficului pe intervalul de staţii afectat de deraiere. Vă informăm, de asemenea, că personalul de specialitate al SRCF Iaşi va asigura tot suportul tehnic necesar operatorului privat pentru ridicarea, repunerea pe şină a vagoanelor deraiate şi retragerea/scoaterea acestora din gabarit", a arătat sursa citată.

Cauzele producerii acestui eveniment feroviar vor fi stabilite de o comisie de anchetă.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.