Poliţiştii din Ialomiţa au tras 13 focuri de armă pentru oprirea unui şofer care nu s-a conformat semnelor poliţiştilor. În timpul urmăririi, poliţiştii din Ialomiţa au cerut sprijinul colegilor de la Brăila, iar o autospecială de la IPJ Brăila a fost avariată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit IPJ Brăila, incidentul a avut loc, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Poliţiştii Secţiei 5 Politie Rurală Viziru au fost sesizaţi de către poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa să le acorde sprijin, întrucât o autoutilitară, înmatriculată în Marea Britanie, nu a oprit la semnalul regulamentar efectuat pe raza judeţului Ialomiţa.

Urmărirea a continuat pe raza comunei Viziru, pe DE 584, iar la ieşirea din localitate, şoferul autoutilitarei în cauză, deşi a observat că una dintre autospecialele de poliţie, ce aparţinea I.P.J Brăila,  avea semnalele luminoase şi acustice în funcţiune şi se angajase în depăşirea sa, a virat stânga, cu intenţie, şi a lovit autospeciala de poliţie.

În urma impactului, şoferul urmărit a pierdut controlul asupra vehiculului şi a părăsit partea carosabilă, răsturnându-se pe câmp.

A rezultat vătămarea corporală a conducătorului autoutilitarei, un bărbat, în vârstă de 46 de ani, din judeţul Buzău, care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Totodată, în vehicul se mai aflau doi pasageri, ambii din  judeţul Buzău, care au fost conduşi la sediul Poliţiei pentru audieri.

Pe parcursul activităţii de urmărire, poliţiştii ialomiţeni au executat 13 focuri de armă, conform procedurilor legale în vigoare, nicio persoană nefiind rănită.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi continuă cercetările pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj, distrugere şi  vătămare corporală din culpă, sub directa coordonare a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Însurăţei.

Surse din rândul anchetatorilor, susţin că există informaţii că bărbatul care conducea autoutiliutara nu ar avea permis de conducere valabil în România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.