Peste 165 de locuinţe şi gospodării au fost afectate de căderile semnificative de ploi, în judeţul Ialomiţa, potrivit bilanţului realizat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Încă din seara zilei de 31 mai, pompierii ialomiţeni şi autorităţile locale lucrează la foc continuu pentru înlăturarea efectelor vremii nefavorabile din ultimele 24 de ore.

În tot acest timp, serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă, coordonate de primarii localităţilor afectate, în cooperare cu forţele ISU Ialomiţa, au acţionat pentru evacuarea apei acumulate din ploi din peste 80 de locuinţe şi 165 de curţi, cu 18 utilaje şi autospeciale şi un efectiv de peste 70 de cadre.

Situaţiile de urgenţă s-au produs în localităţile Săveni, Bărbuleşti, Ţăndărei, Gura Ialomiţei, Platoneşti, Sineşti, Mărculeşti, Moldoveni, Vlădeni şi Fierbinţi Târg.

În continuare, situaţia cea mai sensibilă se înregistrează în comuna Săveni, unde pompierii acţionează în acest moment în 5 locaţii diferite.

De asemenea, în comuna Platoneşti intervine serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă pentru evacuarea apei din 4 gospodării şi pompierii din una, iar în comuna Bărbuleşti pompierii intervin pentru scoaterea apei din 2 curţi.

Situaţia este în dinamică, solicitările sunt preluate grupat, cetăţenii solicitând sprijinul forţelor de intervenţie atât prin apel la 112, cât şi direct la faţa locului.

Ca urmare a avertizării hidrologice imediate COD ROŞU de inundaţii la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Catargiu” al jud. Ialomiţa au fost aplicate măsurile pentru creşterea capacităţii operaţionale prin suplimentarea forţelor de intervenţie, iar grupa operativă a inspectoratului gestionează centralizat misiunile şi solicitările cetăţenilor.

Reprezentanţii ISU Ialomiţa recomandă populaţiei din zonele aflate sub avertizări să evite deplasările în zonele cursurilor de apă pentru a nu fi surprinse de eventuale viituri şi să colaboreze cu autorităţile locale şi centrale în cazul în care se impune evacuarea anumitor zone.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.