Pompierii din judeţul Hunedoara au intervenit, într-o singură zi, pentru stingerea a zeci de incendii de vegetaţie uscată, în urma cărora au fost distruse şapte hectare de litieră de pădure şi 14 hectare de teren agricol. Intervenţiile au fost îngreunate de terenul accidentat şi vântul care a suflat cu putere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Într-o singură zi, pompierii hunedoreni din cadrul ISU Hunedoara au luptat pentru stingerea unor incendii ce au pârjolit 7 hectare de litieră de pădure şi 14 hectare de terenuri agricole”, a transmis, vineri, ISU Hunedoara.

În operaţiunile de stingere au fost implicaţi 30 de pompieri ai Detaşamentelor Deva, Hunedoara şi Petroşani şi ai Gărzilor de Intervenţie Geoagiu, Baru şi Dobra.

Zonele afectate de incendii se află în localităţile Roşcani, Hunedoara, Şoimuş, Vulcan, Ohaba de Sub Piatră şi Homorod.

”Stingerea incendiilor, generate de utilizarea focului deschis, a fost îngreunată de condiţiile meteo şi relieful accidentat”, au mai transmis pompierii.

Aceştia fac apel la populaţie să oprească acţiunile de igienizare a terenurilor prin ardere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.