Un bărbat de 37 de ani a furat un autoturism cu remorcă ce îi aparţinea unui coleg de muncă, deoarece a intenţioat să ”dea o tură prin oraş”. Bărbatul a fost rapid identificat de poliţiştii care au constatat că acesta consumase alcool şi nici nu deţinea permis de conducere. Pe numele lui a fost deschis dosar penal şi a fost reţinut 24 de ore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Un bărbat din localitatea Brădeşti a ajuns în arest după ce a furat un autoturism, de la prietenul şi colegul său de muncă, pentru "a da o tură" prin oraş  La data de 28 iunie 2023, în jurul orei 15:15, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Odorheiu Secuiesc au fost sesizaţi, prin 112, că un bărbat de 37 de ani, din localitatea Brădeşti ar fi sustras un autoturism cu remorcă de pe o stradă din localitate”, a transmis miercuri, IPJ Harghita.
 
Poliţiştii ajunşi la faţa locului au constatat că un bărbat, de 33 de ani, din localitate a avut la muncă, trei bărbaţi, la o cabană deţinută de acesta, situată în localitatea Vărşag. După ce bărbaţii au terminat munca, acesta a încredinţat vehiculul unuia dintre muncitori pentru a-şi transporta colegii acasă. 
 
”Pe traseu, autorul i-ar fi solicitat conducătorului auto să-l lase să conducă, dar acesta refuzat. Ajunşi în fata unui bar din Odorheiu Secuiesc, atât conducătorul auto cât şi ceilalţi pasageri au coborât din autoturism, moment în care, bărbatul de 37 de ani a sustras cheile autoturismului şi ulterior şi autoturismul, care se afla în faţa localului. În urma activităţilor de verificare efectuate de oamenii legii, vehiculul a fost identificat pe o stradă din Odorheiu Secuiesc, lângă acesta aflându-se şi bărbatul bănuit de comiterea faptei”, a mai precizat IPJ Harghita.
 
Poliţiştii l-au testat cu aparatul alcooltest, rezultatul indicând o valoare de 1,01mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma verificărilor s-a constatat ca nu deţine nici permis de conducere valabil pentru nicio categorie.
 
Faţă de bărbatul în cauză a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore. Poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului, fiind întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de furt în scop de folosinţă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.