O ursoaică cu pui a atacat în noaptea de vineri spre sâmbătă, oile dintr-o gospodărie din localitatea Ulcani, din judeţul Harghita. Proprietarul oilor a chemat în ajutor jandarmii, dar până la sosirea acestora urşii au plecat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei Harghita, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 2.00, a fost primit un apel la 112 prin care era anunţată prezenţa a trei urşi, posibil ursoaică cu pui, în curtea unui localnic din satul Ulcani, comuna Dealul. Apelantul a mai transmis că urşii au fost cel mai probabil atraşi de oile pe care le are în curte. 
“Pentru operativitate şi mergându-se pe principiul intervenţiei celei mai apropiate patrule, în zonă a fost direcţionată o patrulă de ordine publică formată dintr-un poliţist din cadrul Poliţiei municipale Odorheiu Secuiesc şi un jandarm din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Regele Ferdinand I Târgu Mureş. Aceştia nu au mai găsit acolo urşii, dar s-au confirmat pagubele materiale invocate de către apelant”, au precizat reprezentanţii Jandarmeriei Harghita. 
Sursa citată a precizat că patrula de ordine publică a mai rămas în zonă pentru o perioadă de timp, pentru a se asigura că urşii nu se întorc. Acţiunea a durat aproximativ o oră. 
Evaluarea pagubelor produse de urşi urmează să fie făcută de către o comisie din cadrul primăriei. 
Jandarmii recomandă oamenilor ca de fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situaţii să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.