Jandarmii harghiteni au fost solicitaţi să intervină pentru îndepărtarea a doi urşi văzuţi în curţile unor oameni din localitatea Fitod, comuna Leliceni. Au fost emise mesaje RO-Alert pentru avertizarea localnicilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Harghita, jandarmii au intervenit într-un singur caz, în celălalt ursul a părăsit singur zona.

"Cele două apeluri au fost efectuate ieri, la ora 22:42, şi astăzi, la ora 01:40, din satul Fitod, comuna Leliceni, de fiecare dată fiind semnalată prezenţa unui urs în curţile unor cetăţeni. La faţa locului a fost trimis imediat un echipaj de jandarmerie, a cărei intervenţie efectivă a fost necesară doar în primul caz, în cel de-al doilea, ursul părăsind singur zona unde fusese semnalat şi nu a mai fost găsit în nicio altă locaţie pe raza satului”, a transmis Jandarmeria Harghita.

Sursa citată menţionează că în toate cazurile patrulele au mai rămas în zonă pentru o perioadă, pentru a se asigura că pericolul a trecut.

ISU Harghita a precizat că s-au transmis 2 mesaje de avertizare Ro-Alert. 

De asemenea, joi, jandarmii din cadrul Detaşamentului 5 Jandarmi Topliţa au fost solicitaţi pentru a participa la relocarea unui urs din comuna Corbu.

De la începutul anului au fost înregistrate, la Dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita, aproape 40 de apeluri, făcute prin intermediul SNUAU 112, prin care era semnalată prezenţa ursului în apropierea zonelor locuite. În toate situaţiile a fost trimis la faţa locului un echipaj de intervenţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.