În total, 14 copii din tabăra sportivă din staţiunea Borsec, judeţul Harghita, au fost internaţi în spital, cu toxiinfecţie alimentară, opt fiind la Spitalul Topliţa şi şase la Spitalul Judeţean din Miercurea Ciuc. Cei opt de la Topliţa vor fi transferaţi la unităţi medicale din Iaşi, judeţ din care provin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor ISU Harghita, în total, 14 copii care se aflau într-o tabără sportivă din Borsec au ajuns la Spitalul Topliţa, cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară. 13 copii au fost duşi de echipaje mdicale, iar unul cu un autoturism particular.

Ulterior, şase dintre copii au fost transportaţi la Spitalul Judeţean din Miercurea Ciuc.

Toţi ce 14 au rămas internaţi în spital.

”Cei opt care sunt la Spitalul Topliţa vor fi transferaţi la Iaşi, ei fiind din Iaşi, în cantonament de baschet în tabăra sportivă din Borsec”, a transmis ISU Harghita.

Copiii au între 13 şi 15 ani. 

Se pare că unii dintre copii ar fi acuzat mai devreme simptome, dar nu atât de grav. Autorităţile au demarat o anchetă pentru a stabili unde au mâncat copiii şi ce le-a provocat îmbolnăvirea.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.