Elicopterul SMURD a ajuns în zona montană din judeţul Harghita unde un avion de mici dimensiuni a aterizat forţat. Aparatul de zbor nu poate ateriza, iar un medic va coborî prin troliere la cele două victime.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Elicopterul SMURD a ajuns în zona montană, greu accesibilă, în care se află cei doi piloţi. Având în vedere că terenul nu permite aterizarea, un medic SMURD va coborî prin troliere, pentru evaluarea medicală a celor doi” au transmis, joi, reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, într-o intervenţie telefonică la Digi 24, că medicii vor decide dacă victimele trebuie preluate cu elicopterul sau starea lor permite intervenţia trestră.

”Colegii de la pompieri se aflau chiar la un exerciţiu şi erau aproape de zonă şi se deplasează acolo. O să aflăm mai multe informaţii după ce se ajunge acolo despre starea celor doi care erau în avion şi să vedem dacă necesită evacuare către spital cu elicopterul. (…) Dacă persoanele sunt ok şi nu au probleme pot fi recuperate şi terestru de către pompierii care vin acolo. Vor evalua situaţia şi ne va spune care va fi mersul lucrurilor, cum o să procedeze după ce analizează situaţia la faţa locului”, a declarat Raed Arafat.

Un avion de mici dimensiuni a aterizat forţat, joi, într-o zonă montană din judeţul Hargihta, iar aparatul de zbor a luat foc. Pilotul şi copilotul s-au evacuate, fiind conştienţi.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.