Cinci tinere din Iaşi care au plecat într-o excursie pe munte în judeţul Harghita s-au rătăcit, sâmbătă seara, după ce s-au abătut de la traseul marcat din cauza unor copaci căzuţi şi au cerut ajutor. Ele au fost găsite de jandarmi şi salvamontişti, neavând nevoie de îngrijiri medicale, fiind doar speriate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Harghita, sâmbătă în jurul orei 18.00, prin intermediul 112, jandarmii erau anunţaţi de către o tânără din judeţul Iaşi despre faptul că cinci fete plecate într-o drumeţie pe munte nu mai reuşesc să revină pe traseul spre Lacu Roşu.
 
 
“Din primele indicii furnizate colegilor de la postul montan a reieşit că acestea s-ar afla în zona Hăşmaşu Negru, pe traseul turistic marcat cu bulina albastră, la o distanţă aproximativă de 8 kilometri de staţiune, în afara traseului montan marcat. Acestea au spus că au fost deviate de la traseu de nişte copaci căzuţi. Deşi le-a fost comunicat să rămână la locul indicat de către ele, cele cinci tinere au ales să se deplaseze în continuare”, se arată în comunicat. 
 
La sosirea jandarmilor, tinerele erau plecate, jandarmii verificând împrejurimile Poienei Albe, dar acestea nu au fost găsite. În cele din urmă, echipele de intervenţie au reuşit să ia legătura cu una dintre tinere, care le-a dat indicii noi despre zona unde s-ar afla, jandarmii reuşind să le găsească în zona vârfului Hăşmaşu Mare, la circa trei kilometri de zona iniţială.
 
”Căutarea a fost îngreunată de lipsa semnalului telefonic pe zone întinse şi de lăsarea întunericului”, a precizat sursa citată. 
 
Tinerele erau echipate corespunzător şi nu au necesitat îngrijiri medicale, fiind doar speriate, a mai transmis Jandarmeria Harghita. La acţiune au fost prezenţi şi salvamontişti de la Gheorghieni. 
 
La ora 23:00 tinerele, cu vârste cuprinse între 25 şi 29 de ani, au fost readuse în parcarea unde se afla autoturismul lor, acestea plecând spre locul unde erau cazate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.