O grupare specializată în trafic de persoane şi spălare de ani a fost destructurată de DIICOT Craiova şi autorităţile din Helsinki, în urma unei anchete comune care a durat şapte luni. Membrii acesteia ar fi exploatat un număr mare de tinere, care erau obligate să se prostitueze în Finlanda, fiind ameninţate şi agresate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Craiova, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Craiova, cu sprijinul Eurojust, au reuşit, în perioada mai-noiembrie, destructurarea unei grupări specializate în trafic de persoane şi spălare de bani.

"În cauză s-a reţinut faptul că mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat, care avea ca obiect de activitate exploatarea unui număr mare de persoane vătămate, prin practicarea prostituţiei, grup care a activat în Finlanda, aceştia beneficiind de sume mari de bani provenite din practicarea prostituţiei şi menţinând controlul asupra fetelor cu acte de violenţă şi ameninţare", arată DIICOT, într-un comunicat e presă transmis luni.

Ancheta a fost făcută de o echipă comună (JIT) între România (Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova) şi Finlanda (Departamentul de Poliţie Helsinki, Serviciul de Investigaţii Criminale, Unitatea pentru Infracţiuni Grave).

O acţiune comună s-a desfăşurat în 13 mai, când s-au făcut 14 percheziţii în România şi Finlanda, fiind indisponibilizate 6 autoturisme de lux, un imobil, mai multe telefoane mobile, laptopuri, suma de 45.000 de euro şi mai multe înscrisuri.

Până în prezent, 9 inculpaţi au fost puşi sub acuzare pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi spălare de bani.

Suportul financiar şi logistic a fost asigurat de către Eurojust.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.