Poliţiştii şi procurorii DIICOT Maramureş au destructurat o grupare specializată în traficul intern şi internaţional cu droguri de risc şi mare risc, în urma unor percheziţii făcute în Baia Maire fiind confiscate peste 2,5 kilograme de cannabis, 51 de grame de cocaină, aproape 7 grame de MDMA, arme, bani şi alte bunuri. Două persoane au fost reţinute, unul dintre suspecţi având o firmă de transport cu care aducea în ţară drogurile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia Română a anunţat, joi, că poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Maramureş, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au destructurat o grupare infracţională specializată în traficul intern şi internaţional cu droguri de risc şi mare risc.

Astfel, peste 2,5 kilograme de cannabis, 51 de grame de cocaină, aproape 7 grame de MDMA, 7 dispozitive de mărunţire şi consum al drogurilor, bani, 3 arme neletale şi cartuşe au fost ridicate, miercuri, de poliţişti, în urma a 5 percheziţii domiciliare făcute în municipiul Baia Mare.

Din cercetări a rezultat că drogurile ar fi provenit, de regulă, din Spania, iar ulterior ar fi fost vândute în mai multe judeţe din România.

Două persoane au fost duse la audieri, iar ulterior au fost reţinute pentru 24 de ore. Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Potrivit DIICOT, din cercetări a rezultat faptul că unul dintre suspecţi a introdus în România, din Spania, cantităţi importante de droguri de risc (cannabis) şi mare risc (cocaină, MDMA, LSD, comprimate ecstasy ş.a.), pe care ulterior le-a comercializat în Baia Mare.

"S-a reţinut faptul că suspectul P. F. s-a ocupat de cumpărarea şi transportul drogurilor în România, prin intermediul diferitelor firme de transport care efectuează curse pe relaţia România-Spania. În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că o parte din transporturi au fost efectuate cu autoutilitara acestuia, drogurile fiind ascunse în locuri special amenajate", arată DIICOT.

De asemenea, s-a reţinut faptul că suspectul administrează o societate de transport marfă, deţinând mai multe camioane cu care prestează servicii de transport şi un autovehicul cu care transportă mărfuri şi care are locuri special amenajate pentru transportul cannabisului.

După ce drogurile ajungeau în România, acestea erau depozitate în diferite imobile din Baia Mare, închiriate de suspect sau de persoane apropiate acestuia, imobile folosite exclusiv pentru depozitarea drogurilor. Toţi cei implicaţi în vânzarea drogurilor deţineau chei de acces în imobilele respective, fiecare deplasându-se să îşi ia cantitatea de droguri dorită şi lăsând în loc sumele de bani convenite cu suspectul. Preţul era diferit, în funcţie de cantitatea vândută, fiind cuprins între 20-30 de lei pentru un gram, mai spun procurorii DIICOT.

Cauza a fost instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie - Centrul Operaţional 3 Cluj-Napoca şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale Maramureş.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.