O grupare specializată în trafic de persoane şi proxenetism a fost destructurată în urma unei cooperări între autorităţile române şi franceze, iar şase persoane au fost arestate preventiv. Această grupare a racolat, în ultimii patru ani, mai multe tinere care au fost duse în Franţa şi obligate să se prostitueze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Dolj, săptămâna trecută, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au făcut şapte percheziţii domiciliare, în judeţul Dolj, la persoane bănuite de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism.

"În urma percheziţiilor, efectuate în localitatea Urzicuţa, au fost indisponibilizate trei autoturisme, bani, un laptop, o tabletă, telefoane mobile, cartele telefonice, bijuterii din aur, o unitate DVR şi mai multe înscrisuri. La activităţi au participat şi reprezentanţi ai autorităţilor judiciare din Franţa, precum şi un reprezentant al echipei mobile din cadrul Europol, întrucât activitatea membrilor grupului infracţional organizat face şi obiectul unui dosar penal instrumentat în acest stat, fiind iniţiat un JIT (Joint Investigation Team)”, au afirmat reprezentanţii IPJ Dolj.

În acelaşi timp, autorităţile judiciare din Franţa au pus în executare şapte mandate de percheziţie domiciliară, în localităţile Rennes şi Nantes, vizând alte nouă persoane.

Anchetatorii au stabilit că, începând cu anul 2015 şi până în prezent, mai mulţi bărbaţi ar fi racolat şi transportat în Franţa tinere, pe care le-ar fi determinat să practice prostituţia, iar banii obţinuţi ar fi fost însuşiţi de către aceştia, fiind investiţi în bunuri mobile şi imobile.

În urma percheziţiilor din România, poliţiştii au prins şi dus la sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova trei persoane, în vederea audierii şi continuării cercetărilor.

Ulterior, autorităţile judiciare franceze au emis mandate europene de arestare preventivă pe numele a şase persoane, trei dintre acestea fiind prinse în România, una în Italia şi alta în Germania.

În cauză, cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, iar la activităţi au mai participat poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Dolj şi jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi Craiova.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.