Poliţiştii şi procurori DIICOT au destructurat o reţea de traficanţi de droguri, patru persoane fiind reţinute. Drogurile erau aduse din Turcia şi vândute în Bucureşti. Un şofer de camion a fost prins în vamă cu 3 kilograme de heroină în maşină.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email


Poliţiştii antidrog din Bucureşti au documentat activitatea unui grup infracţional organizat, care ar fi procurat şi transportat cantităţi importante de heroină, din Turcia, pe care le-ar fi introdus în România şi le-ar fi distribuit în municipiul Bucureşti.

Operaţiunea a fost finalizată în perioada 14-15 aprilie 2020, când poliţiştii antidrog au organizat şi executat o serie de activitati procedurale, în cascadă, cu scopul de a contura probatoriul în cauză.

”Astfel, în noaptea de 14/15 aprilie 2020, în zona punctului de trecere a frontierei Ostrov, a fost prins în flagrant delict un bărbat, de 45 de ani, imediat după ce ar fi intrat în ţară, la volanul unui autocamion, având disimulate, în interiorul mărfii pe care o transporta,  3 kilograme de heroină. Drogurile ar fi fost procurate din Turcia şi ar fi fost transportate pe ruta Turcia- Bulgaria - România. Ansamblul rutier a fost indisponibilizat”, a transmis Poliţia Română.

Sursa citată a prcizat că, în ziua de 15 aprilie 2020, poliţiştii antidrog au prins în flagrant delict, în sectorul 1 din Bucureşti, doi bărbaţi, de 39 şi 43 de ani, imediat după  ce ar fi preluat coletele, din Vama Chitila.

Asupra celor doi s-au găsit şi ridicat pentru cercetări iferite sume de bani. Totodată, a fost indisponibilizat un autoturism, în valoare de aproximativ 20.000 de euro, cu care aceştia s-au deplasat la locul tranzacţiei.

În aceeaşi zi, poliţiştii antidrog au făcut 4 perchezitii domiciliare, în Bucureşti, în urma cărora au descoperit şi ridicat în vederea continuării cercetărilor aproximativ 350 de grame de heroină, 6.586 de euro, 61.050 de lei, două cântare electronice de precizie, 10 telefoane mobile, 10 cartele sim şi mai multe înscrisuri şi bunuri cu valoare probatorie.

La audieri au fost duse şase persoane, iar faţă de 4 dintre acestea procurorul D.I.I.C.O.T. a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.