Poliţiştii şi procurorii DIICOT Galaţi au destructurat o grupare specializată în înşelăciuni şi spălare de bani, care a provocat un prejudiciu de aproximativ 800.000 de euro. Şaisprezece persoane au fost duse la audieri, la finalul a cinci percheziţii desfăşurate de anchetatori, iar ulterior trei dintre acestea au fost reţinute.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Române, gruparea a fost destructurată în urma a cinci percheziţii domiciliare desfăşurate de poliţiştii şi procurorii DIICOT în judeţul Galaţi.

Anchetatorii au descins la mai multe persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi spălare de bani şi la sediile societăţilor comerciale controlate de acestea.

Din cercetări a reieşit că, în perioada septembrie - noiembrie, membrii grupării, folosind mijloace frauduloase, ar fi indus în eroare mai multe societăţi comerciale, cu ocazia încheierii unor contracte de furnizare de produse agricole, obţinând sume importante de bani, prin nerespectarea obligaţiilor contractuale.

Ulterior, cantităţile de cereale astfel obţinute ar fi fost revândute la preţuri subevaluate, membrii grupării folosind în acest scop un circuit financiar creat din societăţi comerciale controlate de aceştia.

Prejudiciul cauzat, în acest mod, de gruparea infracţională, este de aproximativ 800.000 de euro.

În urma acţiunii, 16 persoane au fost duse la sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi în vederea continuării cercetărilor. Trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 39 şi 59 de ani au fost reţinuţi, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de joi, să fie prezentaţi instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.