Grupare organizată de trafic internaţional de persoane şi proxenetism, destructurată de poliţişti şi procurori în urma mai multor percheziţii făcute la Galaţi şi Brăila.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi procurorii DIICOT  au descins la opt adrese şi au ridicat patru suspecţi, care exploatau sexual tinere, inclusiv minore, în ţări din Europa occidentală.
 
Conform anchetatorilor, indivizii au profitat de tinere din august 2013 şi până în luna februarie a acestui an, folosind metoda ,”Loverboy".  
 
"La data de 09.06.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 4 inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism.
În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada august 2013 – februarie 2021, inculpaţii au recrutat, prin metoda „Loverboy", tinere minore şi majore pe care le-au cazat la locuinţele lor şi în alte locaţii intermediare şi, ulterior, prin menţinere în eroare cu privire la sentimentele şi la statutul social, prin constrângere fizică şi psihică şi şantaj emoţional, prin îngrădirea libertăţii de mişcare şi comunicare, le-au exploatat prin obligarea la practicarea prostituţiei în Spania, Irlanda, Belgia, Olanda, Germania, obţinând profituri importante din aceste activităţi.", precizează DIICOT.
 
În cazul victimelor minore, indivizii aveau altă metodă. Le luau din familiile lor şi, în aşteptarea împlinirii vârstei de 18 ani, le cazau la locaţii intermediare, reprezentând locuinţe deţinute cu forme legale sau fără forme legale, asigurându-se că tinerele nu au contact între ele şi că rup legătura cu familia de origine.
 
Pentru destructurarea reţelei, poliţiştii şi procurorii au făcut 8 percheziţii în Brăila şi Galaţi, locaţii de unde anchetatorii au ridicat mai mulţi suspecţi acuzaţi de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism. Până acum, anchetatorii au identificat 9 victime minore şi majore de pe urma cărora indivizii au obţinut circa 350 de mii de euro.
 
În timpul percheziţiilor, anchetatorii au ridicat înscrisuri şi documente,  telefoane mobile, bijuterii şi ceasuri de lux, precum şi suma de 2.500 euro.   
 
În cursul zilei de miercuri, inculpaţii vor fi prezentaţi Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.
 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.