Patru persoane au fost reţinute, iar alte nouă au fost puse sub control judiciar de procurorii DIICOT Iaşi, fiind acuzate că au constituit o grupare care se ocupa cu furtul de utilaje agricole şi autoturisme din Italia şi Franţa. Prejudiciul se ridică la aproximativ 1,5 milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi – Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor, împreună cu procurorii DIICOT, au organizat mai multe percheziţii care au vizat activitatea infracţională a unei grupări care se ocupa cu furtul de utilaje agricole şi autoturisme din ţări precum Italia sau Franţa.

Potrivit anchetatorilor, grupul infracţional organizat ar fi acţionat din anul 2017, în judeţele Iaşi, Neamţ şi Bacău şi ar fi sustras, pe timp de noapte, utilaje agricole şi autoturisme de pe teritoriul statelor Uniunii Europene (Italia, Franţa), de la diferite persoane fizice sau juridice.

Ulterior, membrii grupării ar fi introdus utilajele şi autoturismele în România, după ce ar fi falsificat actele şi documentele de provenienţă sau de proprietate ale acestora şi le-ar fi comercializat către diverse persoane fizice sau juridice.

Anchetatorii susţin că documentele falsificate ar fi fost prezentate autorităţilor din România, în vederea trecerii frontierei de stat şi ulterior înmatriculării/autentificării utilajelor/autoturismelor, după ce ar fi fost modificate (şterse şi reinscripţionate) seriile de şasiu.

Poliţiştii şi procurorii au făcut, miercuri, 22 de percheziţii domiciliare, în judeţele Iaşi, Neamţ si Bacău, la locuinţele persoanelor bănuite de comiterea faptelor sau la imobilele unde existau date că s-ar afla bunuri, obiecte sau înscrisuri ce au legătură cu infracţiunile cercetate.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate aproximativ 30.000 de lei, cinci permise auto falsificate, cărţi de identitate autoturisme în alb, provenienţă Italia, 22 de autoturisme, 17 tractoare şi utilaje agricole, două motociclete, toate în valoare de aproximativ 1.000.000 de euro.

În total, 13 persoane au fost duse la audieri, iar procurorii au dispus ca patru din acestea să fie reţinute pentru 24 de ore, iar celelalte nouă să fie puse sub control judiciar, pentru 60 de zile. Persoanele reţinute vor fi prezentate judecătorilor cu propunerea emiterii mandatelor de arestare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.