O grupare infracţională specializată în trafic de persoane a fost destructurată de către poliţiştii din Călăraşi, sub coordonarea procurorilor DIICOT, în colaborare cu poliţiştii spanioli, fiind puse în executare zece mandate europene de arestare. În urma acţiunii, au fost identificate zece victime şi a fost recuperat un prejudiciu de peste 20.000 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În 24 august, ca urmare a unei cereri de asistenţă juridică internaţională emisă de către autorităţile spaniole, poliţiştii români şi cei spanioli au desfăşurat simultan, în judeţul Călăraşi şi pe teritoriul Spaniei, acţiuni pentru destructurarea acestei grupări infracţionale. Astfel, au fost făcute două percheziţii la locuinţele membrior grupării, la care au participat poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi,dar şi şase poliţişti din cadrul Poliţiei Naţionale Spaniole.

Au fost puse în executare două mandate europene de arestare emise de către autorităţile spaniole, pe numele a doi bărbaţi din Budeşti, judeţul Călăraşi.

Din cercetări a reieşit că membrii grupării infracţionale, cetăţeni români, ar fi recrutat, transportat şi adăpostit mai multe tinere din România, în scopul exploatării sexuale a acestora pe teritoriul Spaniei.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate înscrisuri privind transferuri bancare din Spania către România.

Cei doi bărbaţi au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, care a confirmat mandatele de arestare, aceştia fiind bănuiţi de ameninţare, trafic de persoane, spălare de bani şi loviri sau alte violenţe.

Concomitent, pe teritoriul Spaniei au fost puse în executare şi confirmate opt mandate de arestare emise pentru aceleaşi infracţiuni, faţă de cetăţeni români, tot membri ai grupării specializate în trafic de persoane.

În urma acţiunii poliţiştilor, au fost identificate zece victime şi a fost recuperat un prejudiciu de peste 20.000 de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.