O grupare formată din cinci persoane, care vindea droguri noi, fiind documentate peste 400 de acte materiale, a fost destructurată. Substanţele erau vândute cu 10 lei doza. Unul dintre suspecţi a fost prins în flagrant, fiind apoi făcute percheziţii pentru obţinerea de probe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova, au documentat activitatea infracţională a mai multor persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat,  efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, în formă continuată şi trafic de droguri de mare risc, în formă continuată”, anunţă, miercuri, IGPR şi DIICOT.

Sursele citate au precizat că, în perioada februarie – octombrie 2023, 5 persoane, membre ale unui grup infracţional organizat, ar fi deţinut şi comercializat, în mod repetat, (peste 400 de acte materiale), cantităţi de noi substanţe cu efect psihoactiv (ADB-BUTINACA, 5F-MDMB-PINACA), precum şi droguri de mare risc (MDMB-4en-PINACA), pentru 10 lei/doză.

”Astfel, la aceeaşi dată, unul dintre bănuiţi a fost prins în flagrant delict, în timp ce deţinea, în vederea comercializării, 40 de pacheţele conţinând substanţe psihoactive noi. Ulterior, au fost puse în aplicare 3 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţul Dolj,  fiind descoperite şi ridicate peste 200 de pacheţele cu fragmente vegetale (substanţe psihoactive noi), mai multe cântare electronice, 14 telefoane mobile, o tabletă electronică,  2.000 de euro, 150 de dolari, 200 de lire sterline şi 8.021 de lei, precum şi alte mijloace de probă”, au mai transmis sursele citate.

Potrivit acestora, marţi, procurorii DIICOT au dispus reţinerea a 4 persoane, cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat,  efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, în formă continuată şi trafic  de droguri de mare risc, în formă continuată.

”În cursul zilei de 1 noiembrie a.c., a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj, cu propunerea de arestare preventivă a bănuiţilor, pentru 30 de zile. Cu privire la cea de-a 5-a persoană, având în vedere că se sustrage urmăririi penale,  a fost solicitată arestarea preventivă în lipsă”, au mai transmis sursele citate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.