Autorităţile române, în cooperare cu cele din Germania şi Elveţia au destructurat un grup infracţional organizat care ar fi dus cel puţin şase tinere în Spania, Germania, Olanda, Elveţia şi Marea Britanie şi le-au determinat să practice prostituţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, sub coordonarea D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Dâmboviţa, au documentat activitatea unui grup infracţional organizat, format din cinci persoane, din judeţul Dâmboviţa. Din cercetări a reieşit că patru bărbaţi ar fi constituit un grup infracţional organizat în scopul recrutării unor tinere, pe fondul unor legături afective şi sub aparenţa unor relaţii de concubinaj sau căsătorie. Le-ar fi determinat să practice prostituţia, în folosul lor, în Spania, Germania, Olanda, Elveţia şi Marea Britanie. Ulterior, s-ar fi alăturat un alt bărbat grupului”, a transmis, miercuri, IGPR.

Sursa citată a precizat că au fost identificate 6 tinere, toate majore, cărora li s-ar fi înlesnit să practice prostituţia, prin asigurarea transportului şi cazării.

”Pentru probarea activităţii infracţionale, pe parcursul acestei zile, poliţiştii S.C.C.O. Dâmboviţa, cu sprijinul poliţiştilor specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Ploieşti şi al poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, jandarmilor de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa şi Gruparea de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploieşti, au efectuat 6 percheziţii domiciliare, în judeţele Dâmboviţa şi Ilfov, fiind puse în executare 5 mandate de aducere. În urma descinderilor, poliţiştii au indisponibilizat 99.500 de euro, 3.700 de lei, un ceas de lux în valoare de 12.000 de euro, 5 telefoane mobile, un gram de substanţă pulverulentă susceptibilă a fi amfetamină şi mai multe înscrisuri, fiind întreprinse măsuri în vederea indisponibilizării a trei autoturisme de lux”, au mai transmis poliţiştii.

În cauză, s-a cooperat cu autorităţile poliţieneşti din Germania şi Elveţia, fiind primit sprijin din partea Direcţiei Operaţiuni Speciale şi Unităţii Centrale de Analiză a Informaţiilor.

Activităţile de documentare s-au desfăşurat cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.