O persoană surprinsă de viitură şi rămasă blocată pe o bucată de pământ a fost recuperată, joi, de către salvamontiştii din Gorj. Aceştia au lucrat contracronometru, întrucât riscul pentru victimă era foarte mare. Salvatorii au utilizat echipamente performante, unice în ţară, fiind prima acţiune reală din România când se foloseşte un aruncător de coardă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Salvatorii din cadrul serviciului Salvamont al Consiliului Judeţean Gorj au fost solicităţi să intervină pentru salvarea unei persoane surprinsă de viitură şi rămasă blocată pe o suprafaţă de pământ între două torente”, a transmis, joi, Salvamont România.

Sursa citată a precizat că, specializaţi şi în salvari acvatice şi în salvari complexe, salvamontişţii gorjeni au intervenit folosind echipament de salvare şi intervenţie unic în România.

”Doi salvamontişti au trecut în amonte prin torent, echipaţi în costume de neopren şi cu veste speciale de salvare acvatică, apoi la locul intervenţiei s-a folosit un aruncător de coardă, echipament unic în ţară noastră aflat doar în dotarea echipelor Salvamont, apoi s-a realizat o tiroliana deasupra torentului pe care a fost transportată persoană salvată şi salvatorii”, au detaliat salvamontiştii.

Aceştia au precizat că operaţiunea s-a derulat contracronometru, întrucât nu se putea estima cât de mult pot creşte apele şi s-a desfăşurat pe o ploaie torenţială.

”La această acţiune au intervenit 8 salvamontisti aflăţi în serviciul de tură operativă din Baza centrală Salvamont Tg-Jiu. Este prima acţiune reală din România când se foloseşte un aruncător de coardă, salvamontiştii mai având în dotare şi alte echipamente de salvare unice - placă de intervenţie pe gheaţă şi torente, bărci rescue pentru ape repezi, drone de căutare aeriană folosind inteligenţă artificială, drone subacvatice”, au mai transmis salvamontiştii. 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.