Persoana dispărută în zona Cheilor Sohodolului, judeţul Gorj, a fost găsită şi salvată, după o operaţiune dificilă. Victima, căzută de la peste 8 metri înălţime, era blocată într-un spaţiu îngust, fiind inconştientă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Salvamontişţîi gorjeni au ajuns în zona Cheilor Sohodolului şi, în cadrul căutărilor efectuate, au reuşit să observe o parte din bicicleta celui dispărut băgată de apă sub digul de beton al râului. La o cercetare mai atentă, au reuşit să descopere şi victima, căzută de la o înălţime de peste 8 metri şi blocată într-un spaţiu foarte îngust dintre dig şi peretele muntelui”, a transmis Salvamont România.

Sursa citată a precizat că, afectată de căderea de la mare înălţime şi de expunerea la frig, victima prezenţa o stare de inconştientă, dar prezenţa semne vitale.

”Salvamontişţîi au acordat primul ajutor medical şi au stabilizat victima la faţa locului apoi au început manevrele de imobilizare în vederea extragerii din fisură.

În cadrul operaţiunii au fost folosite două tipuri de tărgi în funcţie de configuraţia terenului, reuşind să ridice victima pe cei cca 8 metri diferenţa de nivel şi să o predea ambulanţei SAJ”, aun mai precizat salvamontiştii.

La faţa locului au intervenit salvamontiştii aflaţi în tură operativă în bazele Salvamont din Târgu Jiu şi Runcu, iar la acţiunea de căutare au participat şi poliţişti, poliţişti locali, rude şi consăteni ai victimei.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.