Peste 47 de tone de deşeuri din diferite materiale au fost oprite, la intrarea în ţară, de poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu şi comisari ai Gărzii de Mediu Giurgiu şi Teleorman, în urma unor controale. Deşeurile au fost returnate firmelor expeditoare întrucât şoferii nu au putut prezenta documente de transfer conform prevederile legale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei de Frontieră, în 19 octombrie, poliţiştii de frontieră din Giurgiu au controlat, la intrarea în ţară, un automarfar condus de un cetăţean bulgar, în vârstă de 44 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, cantitatea de 23.137 de kilograme de deşeuri metalice.

Deşeurile erau încărcate din Bulgaria şi aveau ca destinaţie o societate comercială din Italia.

"Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport, colegii noştri au solicitat sprijin autorizat comisarilor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu. – Comisariatul Judeţean Giurgiu. În urma analizării actelor care au fost prezentate la control, s-a dispus nepermiterea accesului pe teritoriul României, pentru deşeurile sus-menţionate, întrucât documentaţia era incompletă", a precizat Poliţia de Frontieră.

Tot marţi, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele, alături de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Teleorman, au descoperit, în urma unui control făcut la un camion, 24.270 kilograme deşeuri mase plastice, pentru care şoferul, cetăţean român în vârstă de 30 de ani, nu a putut prezenta documente de transfer conform prevederile legale în vigoare. Deşeurile erau încărcate din Grecia şi ar fi trebuit să ajungă pe teritoriul ţării noastre.

În ambele situaţii, după finalizarea activităţilor de control, marfa a fost returnată societăţilor expeditoare.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.