Pompierii au intervenit, miercuri, pentru a stinge un incendiu care a cuprins acoperişul chiliilor aflate în construcţie la Mănăstirea "Delta Neajlovului", judeţul Giurgiu, dar şi vegetaţia uscată din zonă. Preotul a văzut focul şi a sunat la 112, pompierii reuşind să limiteze incendiul pentru a nu se extinde la lăcaşul de cult.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mănăstirea «Delta Neajlovului» din localitatea Budeni a fost în pericol, în această după-amiază, din cauza unui incendiu. Părintele care a văzut flăcările a sunat la 112 şi a cerut ajutorul pompierilor. Când au ajuns echipajele, ardeau acoperişul chiliilor, aflate în construcţie, pe o suprafaţă de aproximativ 1.000 mp, materiale lemnoase şi vegetaţia uscată, pe circa 2.500 mp”, anunţă, miercuri seară, pompierii din Giurgiu.

Aceştia au precizat că intervenţia rapidă a echipajelor a făcut ca flăcările să nu ajungă şi la lăcaşul de cult.

”Pompierii au reuşit să protejeze de foc una dintre laturile construcţiei, dar şi un autoturism parcat în apropierea chiliilor.”, au mai transmis pompierii.

Potrivit acestora, cel mai probabil, incendiul s-a produs din cauza unui foc în aer liber, lăsat nesupravegheat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.