Pompierii din Giurgiu au intervenit timp de aproape 12 ore pentru a stinge un incendiu de vegetaţie izbucnit în Delta Neajlovului, într-o zonă în care stuful depăşeşte trei metri înălţime.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit ISU Giurgiu, pompierii din cadrul Staţiei Colibaşi şi Punctului de Lucru Călugăreni au intervenit, de sâmbătă de la prânz, pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscată şi stuf, izbucnit în satul Budeni (Delta Neajlovului). Incendiul se manifesta în multiple focare, pe o suprafaţă de aproximativ 50 de hectare.

”S-a intervenit cu trei autospeciale de stingere, iar pompierii au reuşit să lichideze focarele de pe mal, însă nu au putut acţiona în interiorul Deltei deoarece zona este mlăştinoasă, iar siguranţa pompierilor ar fi pusă în pericol. Totodată, în acea zonă stuful depăşeşte aproximativ 3 metri înălţime”, au explicat reprezentanţii ISU Giurgiu.

Sâmbătă seară, acolo au rămas două autospeciale pentru supravegherea zonei.

”Incendiul a fost stins în jurul orei 23:30. Cauza probabilă de producere a acestuia a fost focul deschis în spaţii deschise”, au anunţat, duminică, pompierii.

În acest caz a fost sesizată Garda de Mediu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.