Aproape 142.000 de comprimate ce conţin substanţe dopante au fost găsite de poliţiştii de frontieră giurgiuveni într-un automarfar din Bulgaria, care s-a prezentat pentru a intra în ţară. Autovehicul era condus de un bulgar de 61 de ani, care efectua un transport de coletărie pentru o firmă de curierat din România. El a spus că nu ştia ce se află în pachetele respective.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui automarfar înmatriculat în Bulgaria, un bulgar în vârstă de 61 de ani. Acesta efectua un transport de coletărie din Bulgaria, pentru o firmă de curierat din România.

“Acţionând în baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul marfă, au fost descoperite mai multe cutii ce conţineau 124.600 comprimate inscripţionate Clenabol şi 17.300 comprimate inscripţionate Oxaden, ce aveau ca substanţe active Clenbuterol şi Oxandrolon, acestea aflându-se pe lista substanţelor dopante cu grad mare de risc, prevăzută în Legea 104/2008”, se arată în comunicat.

Bulgarul a declarat poliţiştilor de frontieră că este angajatul unei firme de curierat din Bulgaria, transportă colete pentru firme de curierat şi nu are cunoştinţă despre conţinutul acestora.

Produsele respective, în valoare de 176.500 de lei, au fost confiscate, iar şoferul bulgar a fost amendat.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.