Un tânăr de 21 de ani din Galaţi a fost reţinut după ce a provocat un accident rutier, neavând permis de conducere, şi apoi a declarat în fals că nu el s-a aflat la volanul maşinii. Victima accidentului, un motociclist de 30 de ani, a fost rănit grav.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform IPJ Galaţi, accidentul a avut loc marţi noapte, pe o stradă din Galaţi, în zona campusului studenţesc.

Din verificările efectuate de poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Galaţi, s-a stabilit că un tânăr cu vârsta de 21 de ani, din municipiul Galaţi, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din oraş, când a ajuns în dreptul campusului studenţesc ar fi virat la stânga fără să acorde prioritate de trecere unei motociclete, care era condusă din sens opus de un bărbat de 30 de ani, astfel că cele două autovehicule s-au ciocnit.

În urma evenimentului rutier, motociclistul a fost rănit grav, iar, după ce i-a fost acordat primul ajutor la faţa locului de către echipajele medicale de la ambulanţă, a fost transportat la spital.

La sosirea poliţiştilor, un tânăr de 18 a declarat faptul că se afla la volanul autoturismului. Acesta deţine permis de conducere valabil, iar la testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ. A fost dus la spital, unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Ulterior, poliţiştii au stabilit faptul că, la momentul producerii accidentului rutier, la volan s-a aflat de fapt tânărul de 21 de ani, persoană care avea suspendat exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. A fost testat atât pentru consumul de alcool cât şi pentru cel de droguri, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri. De asemenea, a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru infracţiunile de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi încredinţarea unui vehicul unei persoane care nu deţine permis de conducere.

După administrarea materialului probator în cauza penală, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore a tânărului de 21 de ani, care a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Galaţi, urmând ca în cursul zilei de miercuri să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi cu propunerea luării unei măsuri preventive.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.