Trei bărbaţi din Galaţi au fost arestaţi preventiv, fiind acuzaţi că au vândut cantităţi importante de droguri de mare risc. În urma unor percheziţii, anchetatorii au găsit la locuinţele acestora peste un kilogram de supefiante.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform IPJ Galaţi, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi - Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi, au prins în flagrant delict, în municipiul Galaţi, doi bărbaţi, de 28 şi 30 de ani, cu domiciliul în oraşul Galaţi, în timp ce ar fi comercializat 100 de grame de droguri de mare risc, respectiv 4-CMC.

Ulterior, au fost făcute 10 percheziţii domiciliare, în municipiul Galaţi, la locuinţele bărbaţilor, precum şi la alte persoane care ar fi avut legături cu aceştia în activitatea infracţională.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate 30 de grame de canabis şi aproximativ un kilogram de droguri de mare risc, respectiv 4-CMC.

Din cercetările efectuate a reieşit că, în perioada septembrie-noiembrie 2023, acţionând în mod repetat,  persoanele cercetate ar fi procurat, deţinut, depozitat, transportat, distribuit şi vândut către consumatori din judeţul Galaţi peste un kilogram de cristal (3-CMC şi 4-CMC, droguri de mare risc).

De asemenea, în luna noiembrie, ei ar fi procurat, deţinut, depozitat, transportat, distribuit şi vândut aproximativ 50 de grame de substanţă psihoactivă (2-MMC) - din clasa cathinonelor sintetice.

Şase persoane au fost duse la sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi pentru audieri, în acest caz, fiind dispusă reţinerea celor doi bărbaţi de 28 şi 30 de ani, precum şi a unui al treilea bărbat, de 30 de ani, pentru trafic de droguri de mare risc, în formă continuată.

Cei 3 au fost duşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Galaţi, iar ulterior judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Galaţi a dispus arestarea preventivă a persoanelor, pentru 30 de zile.

Doi dintre aceştia, care sunt rude, erau sub control judiciar când au fost prinşi în flagrant delict, fiind trimişi în judecată în anul 2021, de către procurorii D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Galaţi pentru fapte similare, proces aflat în faza cercetării judecătoreşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.