Şase persoane au fost reţinute, iar alte două au fost puse sub control judicar, joi, în urma percheziţiilor derulate miercuri, în Galaţi, de către poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorilor DIICOT, anchetatorii stabilind că suspecţii au introdus ilegal din Republica Moldova în România peste 125.000 litri de motorină şi peste 13.000 pachete de ţigări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii de frontieră din Galaţi şi procurorii DIICOT au destructurat un grup infracţional organizat specializat în contrabanda cu produse accizabile, respectiv produse din tutun şi energetice, a anunţat, joi, într-un comunicat, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

În acest scop, miercuri, au fost făcute 12 percheziţii la domiciliile şi locuinţele fără forme legale ale membrilor structurii infracţionale, ocazie cu care au fost găsite şi ridicate peste 2.000 de pachete de ţigări de contrabandă şi cantitatea de 1.400 litri de combustibil.

De asemenea, au fost găsite şi ridicate opt autovehicule utilizate pentru realizarea activităţilor de contrabandă.

Potrivit sursei citate, în urma cercetărilor făcute, au rezultat suspiciuni rezonabile că, în cursul lunii septembrie 2016, inculpaţii H. Gabriel, C.G. Marian, F. C. Daniel şi P. I. Marinel, cetăţeni români şi R Moldova, au constituit un grup infracţional organizat la care ulterior au aderat şi inculpaţii F. George, M. Marian şi M. Cornelia.

Acţionând în cadrul grupului infracţional organizat, în perioada septembrie 2016 - iunie 2017, membrii acestuia au introdus în România, din Republica Moldova, peste 125.000 litri de produse energetice accizabile (motorină) şi peste 13.000 pachete de ţigări care au fost valorificate.

Astfel, joi au fost reţinuţi pentru 24 de ore şase inculpaţi, iar în cazul altor doi a fost luată măsura preventivă a controlului judiciar.

Poliţiştii de frontieră, sub coordonarea DIICOT, au făcut, miercuri dimineaţă, 12 percheziţii domiciliare în judeţul Galaţi pentru destructurarea unui grup infracţional organizat care se ocupa de contrabanda cu ţigări şi alte produse accizabile, fiind puse în aplicare 34 de mandate de aducere la audieri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.