Poliţiştii locali din Galaţi au dat, de la intrarea în vigoare a legii antifumat şi până în prezent, sancţiuni de aproape 12.000 de lei, dintre care 6.000 de lei doar în primele două luni ale acestui an, cea mai mare amendă, de 5.000 de lei, fiind primită de către reprezentanţii unui bar care avea un spaţiu pentru fumat delimitat cu folie groasă din plastic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De la intrarea în vigoare a legii antifumat şi până în prezent, poliţiştii locali au aplicat, în municipiul Galaţi, 244 de sancţiuni contravenţionale în cuantum de 11.900 de lei, potrivit datelor comunicate, joi, de Poliţia Locală Galaţi.

Totodată, numai în lunile ianuarie şi februarie ale acestui an, au fost date 94 de sancţiuni contravenţionale în sumă de 6.000 lei. Acestea s-au îndreptat împotriva unor cetăţeni sau societăţi comerciale care nu au respectat prevederile actului normativ, cele mai multe sancţiuni fiind aplicate unor persoane care fumau în spaţii de joacă pentru copii, unităţi de învăţământ, staţii de autobuz şi pieţe agroalimentare.

"Anul trecut, s-a mers mai mult pe prevenţie, s-au dat foarte multe avertismente. Pot să vă spun că au fost identificaţi foarte mulţi elevi care fumau în curtea şcolii, dar fiind minori li s-au aplicat sancţiuni de câte 50 de lei. Au fost însă şi sancţiuni pentru persoane care fumau în maşinile de serviciu, fiind vorba despre taximetrişti”, a declarat, telefonic, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi, Aurelia Bogatu-Matei. 

În privinţa societăţilor comerciale, cea mai mare amendă dată în acest an a fost de 5.000 lei.

"S-a constatat că un bar din municipiul Galaţi avea un spaţiu special pentru fumat care era delimitat cu folie groasă din plastic. Fiind considerat un spaţiu închis s-a aplicat sancţiunea de 5.000 de lei”, a precizat Aurelia Bogatu-Matei.

Nerespectarea de către persoanele fizice a prevederilor legii antifumat se sancţionează cu amendă contravenţională de la 100 de lei la 500 de lei. Persoanele juridice care încalcă Legea 349/2002 - actualizată riscă sancţiuni, după cum urmează: 5.000 de lei la prima abatere; amendă contravenţională de 10.000 lei şi cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţii până la remedierea situaţiei care a dus la suspendarea activităţii la a doua abatere. Săvârşirea unei noi contravenţii se sancţionează cu amendă contravenţională de 15.000 lei plus sancţiunea complementară de închidere a unităţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.