Procurorii au stabilit, marţi, că nu a fost vorba despre viol în cazul fetei de 14 ani care a apărut pe o stradă din Galaţi plină de sânge. Ea şi băiatul implicat în acest caz aveau o relaţie de prietenie de circa două luni, iar dosarul vizează în prezent infracţiunea de act sexual cu un minor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Din probele pe care le-au administrat colegii care efectuează cercetări, în cauză nu există suspiciunea rezonabilă că actul sexual s-ar fi comis prin constrângeri, prin punerea în imposibilitatea de a-si exprima voinţa, prin violenţă, tocmai din acest motiv cercetările vizează fapta de act sexual cu un minor”, a declarat, marţi seară, pentru News.ro, procurorul Traian Laurenţiu Iancu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Procurorii au stabilit că fata şi băiatul implicat în acest caz aveau o relaţie de prietenie de circa două luni.

”Din declaraţiile persoanei vătămate şi din celelalte probe administrate, aşa rezultă în acest moment, că ar fi avut o prietenie, o relaţie de prietenie specifică vârstei lor de aproximativ două luni”, a mai precizat sursa citată.

Traian Laurenţiu Iancu a precizat că s-a dispus şi o expertiză medico legală, dar fata este încă în spital şi aceasta nu a putut fi încă efectuată.

Procurorul a precizat că în acest moment se fac cercetări cu privire la faptă şi nu cu privire la persoană.

Suspectul în acest caz are 15 ani, iar potrivit Codului Penal, dacă diferenţa de vârstă nu este mai mare de 3 ani, fapta nu se pedepseşte.

Doi poliţişti de la IPJ Galaţi sunt vizaţi de o anchetă internă după apariţia unor imagini în care asistă pasiv la momentul apariţiei unei fete de 14 ani, plină de sânge, pe o stradă din oraş.

Fata a fost dusă la spital, iar băiatul a fost identificat şi audiat.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.