Poliţiştii din Galaţi au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare după ce, la o intervenţie la care fuseseră solicitaţi, un bătrân a fost pe punctul de a lovi un agent cu un cuţit. Echipajul a apelat iniţial la sprayul lacrimogen şi apoi a tras 6 focuri de armă pentru a-l opri pe bătrân. Acesta a fost rănit în zona femurului piciorului drept.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Incidentul a avut loc sâmbătă seară, când poliţiştii au fost sesizaţi la 112 de către o femeie de 60 de ani, din localitatea Chiraftei, comuna Măstăcani, cu privire la faptul că o vecină are un conflict cu socrul sau, care ar ameninţa-o cu un cuţit.
 
La adresa indicată, a ajuns în scurt timp un echipaj de poliţie din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Rădeşti – Post Poliţie Fârţăneşti, moment în care persoana reclamată, un bărbat, de 78 de ani aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a ieşit din locuinţa sa, cu un cuţit în mână şi a început să-i ameninţe cu moartea şi pe poliţişti.
 
Bărbatul a fost somat să înceteze, însă nu s-a conformat, motiv pentru care poliţiştii au folosit spray iritant lacrimogen, însă bărbatul nu s-a oprit.
 
Chiar mai mult, bărbatul s-a îndreptat cu cuţitul asupra agenţilor de poliţie ameninţându-i cu acte de violenţă şi cu moartea.
 
Întrucât bărbatul a încercat să-l lovească cu cuţitul pe unul dintre poliţişti, celălalt poliţist a  folosit armamentul din dotare. Agentul a  executat şase focuri în direcţia agresorului, în zona picioarelor, neavând timp pentru somaţie în plan vertical. 
 
În urma focurilor de armă trase asupra agresorului, acesta a suferit o plagă împuşcată în zona femurului piciorului drept, a căzut la pământ, iar poliţiştii i-au luat cuţitul şi l-au imobilizat. 
Ulterior, bătrănul a fost transportat la Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor.
 
Poliţiştii au deschis dosar penal pentru infracţiunea de ameninţare şi au informat atât Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, cât şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, cu privire la infracţiunile constatate, precum şi cu privire la uzul de armă.
 
De asemenea, au emis un ordin de protecţie provizoriu faţă de agresor.
 
Cercetările sunt continuate de poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu Bujor şi ai Secţiei 5 Poliţie Rurală Rădeşti, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care au fost comise faptele.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.