Conducerea Inspectoratului de Poliţie Galaţi a declanşat o anchetă disciplinară în cazul unui poliţist care a provocat un accident rutier, fiind sub influenţa alcoolului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform IPJ Galaţi, accidentul a avut loc în noaptea de joi spre vineri, aproape de ora 1.00,  pe DN 26, în afara localităţii Vânători.
 
Din verificările preliminare efectuate de poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Galaţi, s-a stabilit faptul că un bărbat cu vârsta de 42 de ani, domiciliat în municipiul Galaţi, în timp ce conducea un autoturism pe DN 26, având direcţia de deplasare dinspre localitatea de domiciliu către comuna Tuluceşti, ar fi pierdut controlul direcţiei de deplasare a autovehiculului care a părăsit partea carosabilă şi a lovit un pom ornamental. 
 
Conducătorul auto a fost preluat şi transportat de un echipaj medical de la ambulanţă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Galaţi, dar nu a rămas internat.
 
La testarea alcoolscop valoarea indicată de aparatul etilotest a fost de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că la unitatea spitalicească i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. 
 
"Bărbatul, care se afla la volanul autoturismului personal, are calitatea de poliţist şi este angajat în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi, motiv pentru care conducerea instituţiei a dispus de îndată Biroului Control Intern declanşarea cercetării disciplinare faţă de acesta" transmite IPJ Galaţi.
 
În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracţiunile de vătămare corporală din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, iar cercetările au fost preluate de unitatea de parchet competentă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.