Un număr de 52 de localităţi din judeţul Galaţi sunt, duminică seară, fără curent electric, din cauza avariilor apărute în timpul unei furtuni violente care s-a abătut asupra judeţului. Peste 100 de pompieri intervin pentru înlăturarea efectelor vijeliei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform ISU Galaţi, pe fondul fenomenelor meteo periculoase care s-au manifestat în ultimele ore, s-a dispus activarea Grupării Operative la nivelul instituţiei şi mărirea capacităţii operaţionale pentru Detaşamentele de pompieri Tecuci şi Galaţi.

În aceste momente, 100 de pompierii acţionează în localităţile afectate de fenomenele meteo, în municipiul Tecuci fiind necesară degajarea a peste 40 de copaci căzuţi pe carosabil.

Au fost afectate trei maşini, trei acoperişuri şi numeroase fire electrice.

De asemenea, pompierii militari intervin pentru evacuarea apei din şase străzi inundate în Tecuci.

În localitatea  Matca, au fost afectate 10 hectare de solarii, 6 acoperişuri, totalul apelurilor în Dispeceratul 112 fiind de 126.

Tot din cauza furtunii puternice, un număr de 52 de localităţi au rămas fără curent electric, în total peste 4.400 de consumatori fiind afectaţi.

În localitatea Ghidigeni, sunt 30 acoperişuri degradate şi mai mulţi copaci căzuţi pe drumuri, respectiv cabluri electrice.

Pompierii intervin încă în sprijinul oamenilor.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.