Patru persoane au fost prinse în flagrant de poliţişti în timp ce furau componente din cupru de pe platforma siderurgică din Galaţi. Cei patru fac parte dintr-un grup care. începând din luna decembrie, ar fi sustras din Combinatul siderurgic componente din metale feroase şi neferoase, scule electrice, valuri de cabluri electrice şi alte bunuri,

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Galaţi au făcut vineri dimineaţă 14 percheziţii domiciliare în judeţul Galaţi, la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea infracţiunii de furt calificat în formă continuată.

Percheziţiile s-au desfăşurat după ce, în cursul nopţii, Poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Galaţi, cu sprijinul de specialitate al Biroului Operaţiuni Speciale, au organizat un flagrant, surprinzând patru bărbaţi care sustrăgeau componente din cupru de pe platforma combinatului siderurgic din municipiul Galaţi.

Din cercetări a reieşit că, în perioada decembrie 2020 – mai 2021, opt bărbaţi, cu vârste cuprinse între 30 şi 40 de ani, ar fi sustras de pe platforma siderurgică componente din metale feroase şi neferoase, scule electrice, valuri de cabluri electrice şi alte bunuri, creând un prejudiciu de aproximativ 300 000 de euro.

Cu ocazia percheziţiilor au fost găsite şi indisponibilizate bunuri din categoria celor sustrase, în valoare de circa 100 000 de lei, precum şi suma de 6 000 de euro şi 80 000 de lei.

Cele opt persoane suspecte de comiterea acestor fapte au fost conduse la sediul poliţiei pentru audieri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.