Bebeluşul care ar fi fost aruncat de către mama sa în hazna, într-o gospodărie din judeţul Galaţi, a murit la Spitalul de Pediatrie din Galaţi. Femeia, care este şi ea internată, susţine că a născut accidental şi că nou-născutul a căzut în fosă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Galaţi, după decesul băieţelului, anchetatorii schimbă încadrarea juridică a faptei din vătămarea nou născutului de către mamă în ucidere.

De asemenea, a fost dispusă efectuarea unei expertize neuropsihiatrice care să stabilească dacă femeia de 33 de ani prezenta o tulburare psihică cauzată de naştere. În funcţie de rezultatul expertizei se va stabili dacă femeia va fi acuzată în final de omor.                

Între timp, femeia a fost transferată de la spitalul din Târgu Bujor la Spitalul de Urgenţă din Galaţi. Ea a fost audiată şi nu îşi recunoaşte fapta, susţinând că a născut accidental în toaletă, iar copilul a alunecat pur şi simplu în fosă.

Duminică, un bărbat a sunat la 112 şi a anunţat că aude plânsetele unui copil din toaleta din fundul curţii. La faţa locului, pompierii au găsit-o pe mamă leşinată în curtea casei şi pe bebeluş în fosa toaletei acoperită cu o placă grea de beton.

”Iniţial, pompierii au săpat în lateralul fosei septice, pentru că placa de beton avea 4 metri pătraţi. Ulterior, datorită unui excavator solicitat din apropiere, s-a putut efectua o intrare în lateral, unde s-a coborât cu ajutorul scării de fereastră pentru a fi salvat la timp bebeluşul proaspăt născut”, au precizat reprezentanţii ISU Galaţi.

Copilul abia născut a fost dus la spital în stare critică. De asemenea, femeia a fost dusă la spital pentru îngrijiri.

Poliţiştii au anunţat că, pe numele mamei copilului, au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală, femeia fiind suspectată că a aruncat bebeluşul în hazna după naştere. 

Gălăţeanca mai are 9 copii, toţi fiind în grija statului, în timp ce un altul a murit într-un incendiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.