Un bărbat de 67 de ani din comuna gălăţeană Călmăţui a murit cel mai probabil din cauza caniculei, el fiind găsit pe marginea unui drum. Acesta este cel de-al treilea deces înregistrat în ultimele zile, pe fondul temperaturilor crescute. În ultimele 24 de ore, echipajele de la Ambulanţă au intervenit în cazul a 18 persoane care au căzut pe stradă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi, Mihai Polinschi, a declarat, luni, că un echipal al Ambulanţei a intervenit duminică seară, în urma unui apel la 112, în comuna Călmăţui, unde un bărbat era căzut pe marginea unui drum, la ieşirea din localitate.

Cadrele medicale nu au putut însă decât să constate decesul bărbatului.  

"Un echipaj al Ambulanţei s-a deplasat duminică, în jurul orei 19.00, în zona comunei Călmăţui, în cazul unui bărbat în vârstă de 67 de ani, căzut pe marginea drumului. Din păcate, colegii noştri l-au găsit decedat. Din ce am înţeles era cel care păştea vacile localnicilor. Probabil s-a întâmplat din cauza căldurii, avea şi arsuri solare şi posibil să fi consumat şi alcool pentru că s-a găsit lângă el o sticlă. Nu avea urme de violenţă şi credem că decedase cu câteva ore în urmă", a spus Mihai Polinschi. 

Conform procedurilor, medicii au sesizat Poliţia cu privire la decesul la bărbatului.

"S-a deschis un dosar de cercetare pentru ucidere din culpă, dar aşteptăm şi rezultatele raportului medico-legal", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, Andreea Rogojină. 

Acesta este cel de-al treilea caz de deces înregistrat în judeţul Galaţi, în ultimele zile, cel mai probabil pe fondul caniculei. 

Sâmbătă seară, un bărbat de 50 de ani, care supraveghea o cireadă de vite pe un câmp din zona comunei Cavadineşti, a fost găsit mort, cel mai probabil pe fondul temperaturilor crescute. Şi pe 3 august, un alt bărbat, de aproximativ 60 de ani, din Galaţi, a decedat pe stradă, în faţa unui bloc, după ce a făcut un stop cardio-respirator. 

În judeţul Galaţi, în ultimele 24 de ore, echipajele ambulanţelor au intervenit în cazul a 18 persoane, dintre care 12 care au leşinat şi şase care au căzut pe stradă, toate acestea fiind transportate la spital. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.