Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă în cazul incendiului izbucnit luni la un depozit de hârtie şi mase plastice din Galaţi, unde pompierii intervin în continuare pentru stingerea focului. Purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi afirmă că în momentul de faţă nu mai există nicio stare de pericol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii gălăţeni au deschis un dosar penal penal pentru distrugere din culpă şi continuă cerecetările în vederea stabilirii cauzei producerii incendiului.

"În cauză s-a întocmit dosar penal pentru distrugere din culpă, cercetările fiind continuate de poliţişti pentru stabilirea cauzei producerii incendiului", se arată într-un comunicat transmis, marţi, de IPJ Galaţi.

În prezent, intervenţia pompierilor continuă. 

"Încă mai sunt focare izolate şi lucrăm pentru lichidarea în totalitate. Amplasamentul cuprins de flăcări este mare; hala unde a izbucnit incendiul a fost distrusă în totalitate, iar plafonul s-a prăbuşit. Pe o porţiune din amplasament nu s-a prăbuşit, dar stă să cadă. În aceeaşi incintă despărţită de pereţi portanţi era o croitorie care a ars. A fost foarte dificilă intervenţia până acum şi se acţionează de la înălţime. Acum nu mai este nicio stare de pericol", a spus purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă. 

Pompierii speră ca în decurs de maxim două ore să lichideze şi ultimele focare. 

Incendiul de la un depozit de hârtie şi mase plastic din municipiul Galaţi a izbucnit luni, în jurul orei 16.30, intervenţia pompierilor fiind deosebit de dificilă din cauza flăcărilor mari, a temperaturilor ridicate şi a fumului dens generat de arderea materialelor 

Pe parcursul noptii, peste 80 de pompieri cu 16 autospeciale au acţionat pentru stingerea incendiului, forţele ISU Galaţi cu 10 autospeciale fiind suplimentate cu 3 autospeciale de la ISU Brăila şi o autospecial de la ISU Vrancea. Alături de pompieri s-au aflat şi echipaje civile, trei ale serviciului de stingerea incendiilor din combinatul siderurgic ArcelorMittal şi două ale operatorului regional Apă-Canal. Suprafaţa totală afectată de incendiu este de circa  10.000 de metri pătraţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.