Doi tineri, de 19 şi 20 de ani, din judeţul Galaţi, bănuiţi că au furat bani şi bunuri din casele unor bătrâni, pe unul dintre aceştia încuindu-l într-o cameră, au fost reţinuţi şi urmează să fie prezentanţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi tineri au fost reţinuţi după ce, în 1 februarie, poliţiştii din comuna gălăţeană Rădeşti au fost sesizaţi de o femeie de 79 ani că, în timp ce aceasta se afla în casă împreună cu soţul său, două persoane necunoscute au intrat în locuinţa lor şi au furat un portofel cu 450 de lei, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de IPJ Galaţi.

Din cercetări a reieşit că, în timp ce se aflau în camera destinată pentru dormit, bătrânii au auzit zgomote din camera alăturată, motiv pentru care bărbatul s-a dus să verifice ce se întâmplă. Intrând în bucătărie, acesta a observat doi tineri necunoscuţi care căutau în proviziile de alimente. Tinerii au ieşit din bucătărie şi l-au încuiat pe bărbat, apoi s-au dus în camera femeii de unde au sustras portofelul.

Poliţiştii au extins cercetările şi au stabilit că tinerii, în aceeaşi seară, între orele 21.00- 22.30, au intrat şi în locuinţele altor trei bărbaţi cu vârste de aproximativ 80 de ani. Astfel, de la prima victimă au sustras 200 de lei şi o plasă cu fructe, la cea de-a doua nu au găsit nicio sumă de bani, iar la ultima locuinţă au fost prinşi de fiul persoanei vătămate.

În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală pentru tâlhărie calificată, tentativă la tâlhărie calificată, tentativă la furt calificat şi violare de domiciliu. În urma activităţilor făcute de poliţiştii din comuna Rădeşti au fost identificate persoanele bănuite de comiterea acestor infracţiuni, fiind vorba despre cei doi tineri, de 20 şi 19 ani, din comunele Bălăşeşti şi Rădeşti.

Cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de miercuri să fie prezentaţi Judecătoriei Târgul Bujor cu propunerea de arestare preventivă pentru tâlhărie calificată, tentativă la tâlhărie calificată, tentativă la furt calificat şi violare de domiciuliu.

Cercetările sunt continuate de poliţişti pentru stabiliriiââea întregii activităţi infracţionale şi a dispunerii măsurilor legale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.