Doi bărbaţi din Galaţi bănuiţi că au furat de la o firmă 2.000 de litri de ierbicid, în valoare de 85.000 de euro, au fost reţinuţi, în urma unor percheziţii ale poliţiştilor care au găsit la locuinţele celor doi şi trei bacnote de 100 de euro fără toate elementele de siguranţă, dar şi unelte de pescuit comercial deţinute ilegal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi au făcut, în perioada martie-iunie, în judeţele Galaţi, Vaslui şi Botoşani, verificări, investigaţii şi percheziţii pentru identificarea unor persoane bănuite de furt de substanţe periculoase.  

Din cercetări a reieşit că, în noaptea de 17 spre 18 martie, persoane necunoscute ar fi furat, din incinta unui punct de lucru al unei societăţi comerciale din Galaţi, 2.000 de litri de substanţe pentru protecţia plantelor, în valoare de 85.000 de euro.

În acest caz poliţiştii au identificat doi bărbaţi, de 37 şi 28 de ani,din Galaţi, şi au ridicat, în urma percheziţiilor, 1.580 litri de substanţe pentru protecţia plantelor, recuperând astfel prejudiciul în proporţie de 80%. Totodată, la locuinţele celor doi au fost găsite trei bancnote de 100 de euro fără toate elementele de siguranţă, patru prostovoale şi şase plase monofilament. 

Cei doi au fost duşi cu mandat la sediul Poliţiei Galaţi, faţă de aceştia luându-se ulterior măsura reţinerii pentru 24 de ore. În cauză se fac cercetări pentru furt calificat, tăinuire, falsificarea de monede şi deţinerea sau folosirea de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial.

Poliţiştii continuă cercetările în acest caz, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.