Poliţia şi Direcţia de Protecţia Cpilului Galaţi au demarat anchete după ce un bărbat şi-a bătut cei doi pe care îi avea în grijă, a filmat agresiunea, şi i-a trimis imaginile mamei minorilor, care se află la muncă în străinătate. Femeia a fost cea care a anunţat Poliţia, autorităţile luând decizia internării celor doi copii într-un centru de plasament.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Galaţi, Gabriela Costin, marţi noapte, în jurul orei 22.00, o femeie a anunţat la 112 că un bărbat de 41 de ani din localitatea Nicoreşti şi-ar fi agresat copii.

Poliţiştii au mers la domiciliul bărbatului, iar în urma verificărilor s-a constatat că în aceeaşi zi, în jurul orei 12.00, bărbatul şi ar fi agresat cei doi copii.

Bărbatul a filmat agresiunea şi i-a trimis imaginile soiei sale care se află la muncă în străinătate. În urma cercetărilor, poliţiştii au emis un ordin de protecţie provizoriu pentru cinci zile care prevede ca bărbatul să nu se apropie de cei doi copii la o distanţă mai mică de 100 de metri, în acelaşi timp întocmind dosar penal pentru violenţă în familie.

Cei doi copii, unul de 2 ani şi celălat de 5 ani, au rămas în grija tatălui, după ce mama lor a plecat la muncă în străinătate, în Anglia. Minorii au fost duşi momentan într-un centru de plasament unde beneficiază de asistenţă psihologică. Zilele acestea, după ce mama lor se va întoarce în ţară, se va stabili ce se va întâmpla mai departe, dacă cei doi fraţi vor rămâne în grija mamei, la bunici sau la un asistent maternal.

Între timp, atât Poliţia cât şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi fac cercetări în acest caz.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.