Fregata franceză “La Fayette” va participa, săptămâna viitoare, la mai multe exerciţii împreună cu militari români, în Marea Neagră, acestea vizând scenarii privind ameninţări aeriene şi de suprafaţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Forţelor Navale, militarii români participă luni, 27 martie, la un exerciţiu de luptă împotriva ameninţărilor aeriene şi de suprafaţă, împreună cu echipajul fregatei franceze “La Fayette”.

Nava militară franceză va face o escală în Portul Constanţa, în perioada 24-27 martie, membrii echipajului având planificate întâlniri cu comandantul Flotei, activităţi sportive la Academia Navală ”Mircea cel Bătrân” şi vizite la Muzeul Marinei Române.

“La exerciţiul programat a se desfăşura pe mare, în comun cu marinarii francezi, echipajele corvetei Contraamiral Horia Macellariu şi dragorului maritim Locotenent Lupu Dinescu îşi vor consolida deprinderile de a pune în practică proceduri standard de operare NATO, în contextul unor scenarii de asigurare a libertăţii de navigaţie şi a traficului maritim”, se arată în comunicatul Forţelor Navale.

Fregata “La Fayette” este comandată de comandorul Stanislas Delatte şi a intrat în serviciul Marinei Naţionale Franceze în anul 1996. Nava are o lungime de 125 de metri şi dispune de sisteme de rachete anti-navă Exocet40, sistem de rachete Crotale, mitraliere de 12,7 milimetri şi tunuri de 20 şi de 100 de milimetri.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.