Fostul poliţist din Braşov suspectat de trafic de droguri făcea parte dintr-o reţea de traficanţi care racolase ”un număr însemnat de consumatori”, dar şi tineri care erau folosiţi pentru plasarea stupefiantelor către consumatori în aşa fel încât ancheta poliţiştilor şi procurorilor să fie cât mai dificilă. Investigaţia făcută de DIICOT a arătat că suspecţii foloseau o aplicaţie tip chat, în cadrul căreia a fost creat un grup dedicat persoanelor care doreau să achiziţioneze, respectiv să comercializeze droguri de risc şi de mare risc, metodă cunoscută în rândul tinerilor sub denumirea de "dead drop".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Fostul angajat al Poliţiei Braşov suspectat de trafic de droguri este cercetat alături de mai multe persoane într-un dosar care vizează traficul de droguri de risc şi mare risc şi efectuarea, fără de drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.
 
”În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii şi procurorii au stabilit modalităţile de operare a persoanelor bănuite. Una dintre acestea prezintă un element de noutate, în sensul că suspecţii foloseau o aplicaţie tip chat, în cadrul căreia a fost creat un grup dedicat persoanelor care doreau să achiziţioneze, respectiv să comercializeze droguri de risc şi de mare risc. Metoda folosită este cunoscută sub denumirea de «dead drop» şi răspândită în general în rândul tinerilor. Cel de-al doilea mod de operare este cunoscut şi folosit în mod curent, o parte dintre persoanele bănuite, lideri informali în rândul tinerilor, având un ascendent moral asupra acestora, au recrutat un număr însemnat de consumatori, precum şi mai multe persoane, care îi sprijineau în activităţile de vânzare a drogurilor, pentru a încerca să facă, pe cât posibil, cât mai dificilă activitatea specifică derulată de organele de poliţie”, transmite Inspectoratul de Poliţie Judeţean Braşov.
 
Poliţiştii şi procurorii DIICOT au făcut, joi, 29 de percheziţii domiciliare în municipiul Braşov şi comuna Cristian din judeţul Braşov, în două cauze, iar în urma descinderilor au descoperit şi ridicat 25 de grame de cocaină, precum şi 12.400 lei.
 
Fostul poliţist şi alte 13 persoane bănuite, cu vârste între 19 şi 45 de ani, au fost duşi la audieri, în urma cărora 10 suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Vineri, 8 dintre aceştia urmează a fi prezentaţi instanţei cu propunere arestare preventivă.
 
În legătură cu fostul poliţist vizat de ancheta procurorilor DIICOT, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Braşov informează, vineri, că ”la data de 5 septembrie a.c., consiliul de disciplină din cadrul I.P.J. Braşov a dispus decizia destituirii din funcţie a celui în cauză, pentru abateri disciplinare, prevăzute de Statutul poliţistului”, iar decizia de destituire din funcţie i-a fost adusă la cunoştinţă acestuia în 7 septembrie. 
 
”Pe toată perioada documentării activităţii infracţionale de care este bănuită persoana, un sprijin constant a fost acordat anchetei de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Braşov. Astfel, inclusiv ieri, în cadrul acţiunii operative a poliţiştilor de combatere a criminalităţii organizate şi procurorilor D.I.I.C.O.T., poliţiştii rutieri ai I.P.J. Braşov au oprit în trafic persoana în cauză, testându-l cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind negativ”, precizează IPJ Braşov.
 
Un fost poliţist din Braşov a fost prins, joi, în flagrant, cu un kilogram de cocaină. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore. Sindicatul Europol susţine că bărbatul, îmbrăcat în uniformă de poliţist, a fost prins între blocuri, în timp ce vindea cocaină.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.