Fostul ministru Daniel Chiţoiu, internat la Spitalul Floreasca după un accident rutier soldat cu moartea a două persoane, a fost externat joi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Chiţoiu a părăsit spitalul, în jurul prânzului, el ieşind prin spatele clădirii pentru a-i evita pe jurnaliştii aflaţi în faţa unităţii medicale, potrivit Digi 24.

El ar urma să fie audiat în legătură cu circumstanţele producerii accidentului.

Activitatea de cercetare penală in rem se desfăşoară sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, deja fiind audiate mai multe persoane în calitate de martor

În 26 decembrie, Chiţoiu a fost implicat într-un accident pe DN7, în judeţul Argeş, în zona localităţii Zamfireşti, malşina sa pătrunzând pe comtrasens şi cionindu-se cu o maşină condusă de un bărbat de 82 de ani, care a murit pe lic. Soţia bărbatului a decedat ulterior, la spital.

”Poliţiştii Serviciului Rutier Argeş desfăşoară cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a produs, urmând ca mecanismul şi cauzele producerii evenimentului rutier să fie stabilite în urma expertizelor. În cauză a fost intocmit dosar penal, conform art. 192 şi 196 din Codul Penal”, a transmis IPJ Argeş, referindu-se la acuzaţiile de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă din dosar.

”Cercetarea la faţa locului s-a terminat şi s-a stabilit cu certitudine că maşina condusă de ministru a părăsit sensul de mers şi a intrat în maşina care circula regulamentar, iar din păcate conducătorul auto care a decedat nu a avut o reacţie sau poate nu a avut nici unde să tragă dreapta pentru a evita coliziunea”, a declara, a doua zi după accident, la Digi 24, preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, Iulian Surugiu.

Acesta a explicat că, deocamdată, nu se cunoaşte motivul pentru care maşina a intrat pe sensul opus.

”Nu se ştie din ce motiv a părăsit maşina ministrului banda pe care circula, sunt mai multe ipoteze, probabil că în câteva zile vom afla ce s-a întâmpla.

Deşi imediat după accident Chiţoiu a putut fi văzut mergând alături de poliţişti, ulterior el a fost transportat cu targa şi dus la spital, având coaste rupte.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.